Топ-5 речей, які потрібно знати про процесори Arm наступного покоління

Автор: Louise Ward
Дата Створення: 6 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
High Density 2022
Відеоролик: High Density 2022

Зміст


Після нашого брифінгу на Arm Tech Day 2019 та збігу з початком Computex 2019, Arm оприлюднила дві основні записи у своїй лінійці процесорів та GPU. Arm Cortex-A77 досягає високої продуктивності процесора на нові висоти. Тим часом новий флагманський графічний процесор Mali-G77 ознаменує світанок нової графічної архітектури, коли Valhall замінює Bifrost. Ні, це не помилка, сучасний скандинавський правопис не має "а" в кінці. Хто знав?

Якщо ви знайдете всі деталі, що містять круту, не забудьте перевірити наші глибокі занурення як на Cortex-A77, так і на Mali-G77. Якщо ви тільки після того, як ви знайдете ключові вивезення з останніх оголошень Arm, то ви в правильному місці.

Очікуйте на 20-30 відсотків більше продуктивності наступного покоління

Процесори наступного покоління завжди націлені на кращі показники та у випадку Arm, не збільшуючи енергоспоживання. Новий Cortex-A77 орієнтований на приблизно 20-відсоткове підвищення продуктивності порівняно з Cortex-A76 при використанні однакових вузлів обробки та тактових частот. Це також під час приклеювання в однаковій силовій оболонці та незначно більшому розмірі кремнієвої площі. Ми могли побачити ще кілька відсоткових пунктів покращення, коли SoC переходять до покращених 7-нм процесів, але приблизно 20 відсотків - це підйом бальних парків на наступний рік.


Mali-G77 трохи агресивніший щодо підвищення продуктивності. Нова архітектура GPU має на 30 відсотків кращу енергоефективність та щільність роботи в порівнянні з Mali-G76. Виробники можуть навіть закласти більше кремнію GPU, щоб підвищити продуктивність. Зважаючи на це, і нові вдосконалення процесів прямують на наш шлях, Arm очікує, що продуктивність Mali-G77 може досягти до 40 відсотків вище, ніж G76. Це досить велика справа з огляду на те, що Qualcomm Adreno на сьогодні сприймає ефективність роботи в мобільних мережах.

Cortex-A77 ґрунтується на дизайні A76

Arm Cortex-A77 є прямим спадкоємцем минулого року високого класу Cortex-A76. Ми майже напевно побачимо чотири з цих нових процесорів у флагманських смартфонах 2020 року, поєднаних з чотирма енергоефективними Cortex-A55.

Найбільші зміни в мікроархітектурі виявляються в кеші передбачення гілок та посиленій здатності обробляти шість інструкцій за цикл, порівняно з чотирма. Також є новий блок ALU та відділення всередині ядра виконання. Ігноруючи технологічну бабу, головне, що потрібно зрозуміти, це те, що Cortex-A77 має на меті підтримувати процесор краще, щоб його подавали дані для більш швидкої пропускної здатності. Це робиться за рахунок зменшення вузьких місць на ранніх стадіях апаратних процесорів, а потім збільшення кількості виконань, з якими ядро ​​може працювати відразу.


Широка пропускна здатність вже була назва гри з Cortex-A76, і A77 покращує цю формулу далі. Більш ретельне пояснення технічних змін знаходиться в глибокому зануренні.

Valhall - це основна зміна GPU

Хоча Cortex-A77 є ітераційним дизайном процесора, Mali-G77 - це бренд, що пов'язує новий дизайн GPU від Arm. Біфрост не працює, а Вахалл працює, а результативність може бути на 40 відсотків вище.

Ключ до вдосконалень Mali-G77 знаходиться у виконавчому підрозділі. Замість того, щоб запускати три (або два у випадку Mali-G52) виконавчих одиниць у кожному ядрі з Bifrost, Mali-G77 має лише одне нове ядро ​​виконання з двома покращеними процесорними блоками всередині. Також є новий Quad Texture Mapper та спеціальні вказівки щодо навантажень машинного навчання, які можуть підвищити продуктивність на 60 відсотків.

Mali-G77 з'явиться в основних конфігураціях, розміром від 7 до 16 ядер. Конструкції смартфонів, швидше за все, впадуть десь посередині, оскільки кожне ядро ​​приблизно однакового розміру, як і G76. Хоча завдяки новому дизайну основної конструкції, порівняно продуктивність між поколіннями на основі лише кількості основних процесів буде складніше.

Mali-D77 вирішує деякі великі проблеми з VR

Процесор дисплея Mali-D77 був анонсований пару тижнів тому, тож не забудьте перевірити наше покриття на предмет азотно-зернистості. Mali-D77 розроблений спеціально для гарнітур віртуальної реальності. Він не з’явиться у смартфонах. Тим не менш, це цікавий фрагмент технології, який повинен забезпечити гідне покращення продуктивності на ринку VR.

Цей процесор дисплея оснащений апаратною підтримкою для повторного проектування зображень та асинхронного Timewarp для зменшення затримки оновлення руху та боротьби з хворобою при русі. D77 також виконує корекцію лінз і фіксує хроматичну аберацію, не займаючи цикли GPU, звільняючи до 15 відсотків переміщення ресурсів GPU для більш високої частоти кадрів.

Рука гаряча під час машинного навчання, але мовчить

Всі ми знаємо, що Arm має власний процесор машинного навчання, але компанія зберігає більшу частину свого секретного соусу під обгортанням. Що ми знаємо, це те, що кожне ядро ​​машинного навчання здатне пропускати 4TOPS, тож два-три ядра ставлять вас у діапазон Apple A12. Ядро складається з великої математичної одиниці злитого накопичення (FMA) та другого більш загального призначення на основі мікроконтролера Arm, поєднаного з 1 МБ SRAM. Однак компанія не сказала б, чи це ядро ​​за характеристиками ближче до Cortex-M0 або M7.

Масштабований на 32 ядрах, апаратне обладнання для машинного навчання Arm розраховане на все, від додатків і телефонів дуже малої потужності, аж до хмарної обробки. Компанія працює з кількома партнерами, але нам просто доведеться почекати і перевірити, чи будь-які імена коли-небудь оприлюднюються.

"Все в усьому" Arm продовжує просувати межі продуктивності в обчислювальному просторі з низькою потужністю. Завдяки цьому прагнення до підвищення продуктивності компанія все більше висувається на ринок продуктивності класів ноутбуків, і ті, що підключаються ноутбуки, безумовно, є частиною дорожньої карти. Підхід Arm - це не лише в сировині. Компанія продовжує вдосконалювати неоднорідні обчислювальні можливості своїх процесорів, дозволяючи нейронної мережі та іншим обчислювальним голодним завданням ефективно працювати через процесор, GPU, DPU та його процесори машинного навчання. Потрібно сказати, що смартфони наступного року SoC будуть ще кращими, ніж будь-коли раніше.

Після його оголошення чотири місяці тому на Google I / O 2019, Google Net Hub Max нарешті надійшов у продаж. На сьогоднішній день він доступний у магазині Google та інших роздрібних торговців, таких я...

Після випуску трохи більше тижня тому Google Net Hub Max щойно з’явився у продажу на Rakuten.com. Пристрій зазвичай продається за 229 доларів, але тепер він може отримати 15% знижки приблизно на $ 195...

Рекомендований